facebook_pixel
EA planerar Command & Conquer-remasters inför 25-årsjubileumet

EA planerar Command & Conquer-remasters inför 25-årsjubileumet

Under E3 premiärvisade Electronic Arts sitt Command & Conquer: Rivals, ett mobilspel baserat på den klassiska rts-serien som hade sin storhetstid under 90- och 00-talen. Som en del av det kommande 25-årsjubileumet har EA nu avslöjat att man har planer för remasters av de klassiska pc-titlarna.

– Efter avslöjandet av Rivals hörde vi er högt och tydligt: Command & Conquer-communityt vill att serien ska återvända till pc:n också. Som ett fan av C&C i över 20 år kan jag inte hålla med er mera, skrev EA-producenten Jim Vessela i ett meddelande på Reddit.

– Med det i åtanke har vi utforskat en del spännande idéer angående remasters av de klassiska pc-spelen, och vi har redan satt bollen i rullning för våra första kraftansträngningar att fira seriens kommande 25-årsjubileum.

– Vi är ivriga att få höra er feedback, för att hjälpa påverka våra nuvarande idéer för pc:n och vad som kommer här näst. Under de kommande veckorna kommer vi prata med fans på olika sätt. Under tiden, vänligen dela med er av era tankar här på subredditen.

Det första Command & Conquer släpptes september 1995, så rent tekniskt fyller serien inte 25 år innan 2020, men det är ändå betryggande att höra att Electronic Arts redan nu vågar förbinda sig till att vi kommer få se mer av C&C-serien de kommande åren på plattformen där den hör hemma.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar