facebook_pixel
Brasilien kräver att “pinsamt” politiskt spel tas ner från Steam

Brasilien kräver att “pinsamt” politiskt spel tas ner från Steam

Det här inte till ovanligheterna att politiskt laddade spel tas ner från Steam, men en titel som hittills lyckats flyga under Valves radar är Bolsomito 2K18, ett sidoscrollande beat’em up om och med den brasilianske presidentkandidaten Jair Bolsonaro. Nu vill brasilianska myndigheter ändra på det här.

Eurogamer rapporter nämligen att innehållet i Bolsomito 2K18 är synnerligen problematiskt, och att spelets “hjälte” (som i verkligheten är en radikal högerpolitiker och beskrivs som “Trump på steroider”) måste slåss mot “kommunismens ondska” och “den växande korruptionen och inversionen som plågar hans samhälle”. Användarrecensenter som Cyberpunk beskriver också spelet som “uppenbar hets mot svarta, kvinnor, LGBT- och vänsterorienterade, och glorifiering av ett ohederligt, tyranniskt, nazi-aktigt rövhål”.

Därför har MPDFT (Public Ministry of the Federal District and Territories) inlett en undersökning mot både Bolsomito 2K18-utvecklarna BS Studios och självaste Valve (som ännu inte kommenterat ärendet publikt) med fokus på “tillgängligheten av Bolsomito 2K18“.

Här är lanseringstrailern för Bolsomito 2K18 från slutet av augusti.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar