facebook_pixel
Wolfenstein 3 kommer “absolut” att hända

Wolfenstein 3 kommer “absolut” att hända

Under E3 avslöjades Wolfenstein: Youngblood, en co-op-fokuserad fortsättning på svenska Machinegames hyllade Wolfenstein-spel. Men det här innebär inte att ett riktigt Wolfenstein 3 inte också skulle vara på gång, detta enligt Behtesdas Pete Hines i en intervju med brittiska nyhetssidan Metro.

– Absolut, vi kommer göra ett Wolfenstein 3. De [Machinegames] sade på scenen [under E3] att de tar en paus från den större berättelsen för att göra den här grejen. Men vi måste alla vänta och se hur det kommer sluta.

Hines kommenterade också de rapporterat låga försäljningssiffrorna för Wolfenstein 2.

– När allt var sagt och gjort presterade Wolfenstein bra för oss, för vi kommer göra ytterligare två Wolfenstein-spel. Kunde det ha sålt bättre? Visst, men…

Slutligen diskuterade även Hines de likvärdigt dystra siffrorna för Arkane Studios spel – Dishonored-serien sägs “vila”, medan mer dlc till Prey “är på väg”.

– Så här är det, Arkane har två studior, och de jobbar på ett antal grejer. Det skiljer sig inte från när Todd Howard säger att han kommer “göra ett Fallout-spel, sedan Starfield, innan jag återvänder till The Elder Scrolls VI“. Han sade inte “jag kommer aldrig göra ett till”, utan snarare “vi har en idé för något annat här, och ännu en idé där”.

– Vi är ett företag, vi försöker tjäna pengar, så vi gör saker som vi tycker känns smarta. Vi gör saker som vi tror att folk vill ha och kommer vara framgångsrika. Och det kommer fortsätta vara en blandning.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar