facebook_pixel
Wildstar och dess utvecklare Carbine Studios stängs ner

Wildstar och dess utvecklare Carbine Studios stängs ner

Minns du Wildstar? Det massiva onlinerollspelet lanserades under 2014 med en prenumerationsbaserad affärsmodell, innan det gick free-to-play 2015 och slutligen landade på Steam 2016. Nu har spelet emellertid nått vägs ände, och både Wildstar och dess utvecklare Carbine Studios kommer stängas ner.

Dessa beklagliga nyheter har nått oss via Kotaku, och ett femtiotal personer kommer förlora sina jobb i processen. Enligt utgivarna Ncsoft kommer man “ge pengarna tillbaka till alla spelare som genomfört in-game-köp från och med den 1 juli i år” (surt för de som började spela Wildstar tidigare än så!) och man håller också på att “identifiera teamen som kommer genomföra arbetet för att stänga ner Wildstar” (eftersom Carbine Studios redan nu har lagts ner). Vi har tills vidare ingen datum för när Wildstars servrar kommer släckas för gott.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar