facebook_pixel
Telltale “jobbar aktivt” mot att kunna slutföra The Walking Dead

Telltale “jobbar aktivt” mot att kunna slutföra The Walking Dead

Förra veckan sade Telltale Games upp i stort sett alla av studions hundratals anställda, däribland teamet som jobbade på det fortfarande oavslutade The Walking Dead: The Final Season. Nu har dock Telltale lämnat uppmuntrande nyheter via Twitter, där de säger att de “jobbar aktivt” med att finna en lösning.

– Flera potentiella partners har visat sitt intresse för att hjälpa oss slutföra The Final Season. Även om vi inte kan lova något idag, så jobbar vi aktivt mot en lösning som kommer tillåta epsisod tre och episod fyra att att slutföras och släppas i någon form. Under tiden kommer episod två lanseras imorgon [idag när ni läser detta] över alla plattformar som planerat. Vi hoppas ha svar på era andra frågor snart.

Dessa nyheter är positiva på sitt sätt, men samtidigt har de före detta Telltale-anställda talat vitt och brett om både obetald övertid och uteblivet avgångsvederlag, vilket ärligt talat borde vara Telltales första punkt på agendan innan man involverar andra utomstående parter för att slutföra The Final Season (de 25 kvarvarande anställda hos Telltale Games koncentrerar sig främst på Netflix-versionen av Minecraft: Story Mode och “obligationer gentemot styrelsen och samarbetspartners”).

Den optimala lösningen på dilemmat vore dock att Telltale Games faktiskt slutför The Walking Dead: The Final Season, och ger all försäljningsintäkter till sina före detta anställda som plåster på såren för uppsägningarna och tidigare oförrätter. Här är Telltale Games tweet om The Walking Dead: The Final Season.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar