facebook_pixel
Telltale har sagt upp hundratals anställda, endast 25 personer finns kvar

Telltale har sagt upp hundratals anställda, endast 25 personer finns kvar

Förra hösten sade Telltale Games upp en fjärdedel av sin personal, närmare bestämt 90 av studions dåvarande 400 anställda. Och nu har man sagt upp folk igen, fast i ännu större mängder, och endast 25 anställda återstår för att “fullfölja obligationer gentemot styrelsen och samarbetspartners”.

– Det har varit ett extremt svårt år för Telltale, då vi jobbade för att staka ut en ny kurs för företaget, sade Telltales vd Pete Hawley i den officiella tweeten här nedan. Tyvärr fick vi slut på tid i våra försök att nå dit. Det här året släppte vi något av det bästa innehåll vi någonsin skapat, och mottog en otrolig mängd positiv feeback, men i slutändan översattes det inte i försäljning. Med ett tungt hjärta ser vi därför våra vänner lämna idag, för att sprida vår typ av historieberättande över spelindustrin.

Telltale kommer ge oss “vidare kommentarer angående dess produktportfolio” under de kommande veckorna, men enligt en källa som pratat med US Gamer ska pågående The Walking Dead: Final Season redan vara nedlagt, och de kvarvarande anställda ska istället koncentrera sig på att slutföra Minecraft: Story Mode-projektet för Netflix. Det andra avsnittet av The Walking Dead: Final Season kommer fortfarande släppas nästa vecka som planerat, men efter det kommer det förmodligen inga fler episoder överhuvudtaget.

Vi på PC Gamer önskar de drabbade lycka till och hoppas att de hittar nya arbetsplatser illa kvickt, och vi kommer givetvis fortsätta följa den här situationen. Säga vad man vill om Telltale Games allt mer fabriksartade affärsmodell under de senaste åren, men att det här är en stor förlust för spelindustrin går inte att bestrida.

Här är Telltale Games tweet om uppsägningarna och den nuvarande situationen.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar