facebook_pixel
Steams första ocensurerade vuxenspel har förbjudits i 28 länder

Steams första ocensurerade vuxenspel har förbjudits i 28 länder

Förra veckan skrev vi om Negligee: Love Stories, som fick äran att bli det allra första vuxenspelet som släppts helt ocensurerat på Steam (normalt brukar spel av den här typen behöva uppdateringar från utvecklarnas egna hemsidor för att “visa allt”). Men helt otyglat tillåts spelet ändå inte vara.

Detta framgår i ett meddelande av Dharker Studio själva på Steam, där de berättar att “varje land har sina egna regler”, och att de därför inte kan sälja spelet i 28 olika länder. Den här listan inkluderar namn som Japan, Island, Ryssland, Tyskland, Australien och Sydkorea, och ett stort antal länder i Afrika och Mellanöstern. Tidigare har Dharker Studio censurerat sina spel för marknaderna i dessa länder, men eftersom berättelserna i Negligee: Love Stories är “vuxna i sin natur och stil från start till mål” skulle man vara tvungna att ta bort “90 procent av innehållet” för att lyda alla regionala regler, och man bedömer därför att det inte är värt det extra jobbet.

Dharker Studio avslutar inlägget med att antyda att framtida spel “kommer utvecklas för att släppas i en censurerad version om det är möjligt, och sedan förses med ett gratis eller billigt ‘vuxet innehåll’-dlc”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar