facebook_pixel
Shadow of the Tomb Raiders ursprungliga slut patchades ut på releasedagen

Shadow of the Tomb Raiders ursprungliga slut patchades ut på releasedagen

Förra veckan släpptes Square Enixs actionäventyr Shadow of the Tomb Raider. Jerry Fogselius recenserade spelet för vår räkning, och delade ut betyget 89 procent, tillsammans med omdömet “en uppföljare som gör allting rätt”. Men nu har det uppdagats en uppseendeväckande kontrovers!

Enligt Kotaku ska nämligen ett fan vid namn Tombstone ha upptäckt ett alternativt slut på äventyret, som därtill ska ha patchats ut under lanseringsdagen. Slutet refererar, utan att gå in på spoilers, till en betydelsefull karaktär från Core Designs originalspel från 1996, tillsammans med antydningar om vad som komma skall i nästa del.

Square Enix själva har också medgett att “flertalet post-credits-scener utforskades för spelet” och att en av dem, som inte valdes, letade sig in i spelet “av misstag”. Dag ett-patchen tog sedan bort slutet, vilket innebär att du fortfarande kan komma åt det bara du spelar en fysisk utgåva av spelet och låter bli att uppdatera det.

Här är det ursprungliga slutet av Shadow of the Tomb Raider. Kolla in videon på egen risk!

 

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar