facebook_pixel
Scum säljer massor, och en patch raderar all spelardata

Scum säljer massor, och en patch raderar all spelardata

Scum blev snabbt Devolvers största lansering någonsin. Onlinemultiplayer och överlevnad är en populär genre, men konkurrensen är hård – så framgångarna spelet rönt senaste veckan är imponerande. 700 000 sålda spel är verkligen inte illa.

Däremot är spelet fortfarande i early access, så allt fungerar väl inte perfekt ännu. Det är liksom hela grejen med spel som inte är färdiga än. En patch som gick upp för några dagar sedan var till exempel tvungna att radera alla sparade karaktärer, eftersom sparsystemet hade en bugg som skulle rättas till. Trist, så klart, men i early access är det inte helt ovanligt att gamla sparfiler slutar gälla. Vi får väl hoppas att sparsystemet funkar som det ska hädanefter så vi slipper gå upp i digitala atomer igen.

“Forget it, Jake. It’s Early Access-town.” Eller hur det nu var det där kända citatet gick.

Läs också: Green Hell – ett nytt överlevnadsspel i early access

Om skribenten

Joakim Kilman

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Liknande artiklar