facebook_pixel
Riot Games har sparkat åtminstone en anställd efter kontroversiell “inga män”-panel

Riot Games har sparkat åtminstone en anställd efter kontroversiell “inga män”-panel

I början av den här månaden skrev vi om League of Legends-skaparna Riot Games, och deras sexistiska företagskultur. Man utlovade dock bättring, och erbjöd till och med en detaljerad och övertygande plan för hur man ska göra det, men nu har man hamnat i blåsväder igen efter en kontroversiell panel.

Panelen ifråga ägde rum under PAX West för två veckor sedan, och fokuserade på att hjälpa kvinnor och icke-binära ta sig in i spelindustrin. Vackert så, men det kontroversiella beslutet att portförbjuda män från panelen gjorde att flera fans uppfattade sessionen som “sexistisk”, åsikter som sedan frodades i stora trådar på Reddit.

Men det här var inte allt som hände i panelens kölvatten, eftersom Kotaku har rapporterat att två anställda lämnat Riot Games sedan dess, varav åtminstone en har sparkats rakt ut, närmare bestämt systemdesignern Daniel Klein (den andra var kommunikationsspecialisten Mattias Lehman).

Klein har nämligen berättat för The Verge att han “sparkades för att ha brutit mot vår sociala-medier-policy”, efter att ha gått emot Riot Games önskningar om att inte kommentera kontroversen publikt, bland annat genom att beskriva en tråd som “giftigt avfall” och diverse League of Legends-fans som “mansbäbisar”.

Riot Games själva har inte kommenterat varför Klein och Lehman inte längre finns kvar hos studion.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar