facebook_pixel
Riot Games ber om ursäkt för sexistisk företagskultur, utlovar bättring

Riot Games ber om ursäkt för sexistisk företagskultur, utlovar bättring

För ett tag sedan skrev Kotaku om sexismen och den allmänt giftiga arbetsmiljön inom League of Legends-studion Riot Games. 28 nuvarande och tidigare anställda vittnade om penisbilder, konversationer om kvinnliga kollegors kapabilitet i sänghalmen, och män som fjärtade andra i ansiktet.

Nu har Riot Games äntligen lämnat ett längre svar på ärendet, och man ber både om ursäkt till de drabbade och utlovar markanta förbättringar av företagskulturen. Man kommer inte längre ge utrymme för “sexism och kvinnoförakt”, och “inkludering, diversitet, respekt och jämlikhet kommer alla vara icke-förhandlingsbara”.

De “första stegen” som Riot Games listar för bättring inkluderar “ett nytt team som kommer leda vår kulturella evolution”, “en omvärdering av Riots språkbruk”, “två tredjepartskonsulter som kommer hjälpa till med den kulturella förändringen”, “en förbättrad undersökningsprocess”, “ett mer öppet rekryteringssystem”, “intervju- och antitrakasseri-träning” och anställandet av en ny Chief Human Resources Officer tillsammans med en Chief Diversity Officer, och bägge kommer ansluta sig till företagsledningen.

Visst kan allt det här fortfarande bara vara allmänt pr-snack, men åtminstone jag får intrycket av att Riot Games verkligen tagit situationen på allvar och hårdsatsar på att få fram en verklig kulturell förändring inom företaget.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar