facebook_pixel
Riot Games anställer före detta Uber-chef för att bekämpa sexismen

Riot Games anställer före detta Uber-chef för att bekämpa sexismen

För några veckor sedan presenterade League of Legends-utvecklarna Riot Games en plan för att åtgärda studions sexistiska företagskultur. Initiativet kom dock av sig lite grann under PAX West och en kontroversiell “inga män”-panel, som ledde till att två namnstarka profiler lämnade studion.

Nu har man emellertid presenterat ett nyförvärv, närmare bestämt den före detta Uber-chefen Frances Frei, som kommer jobba som rådgivare för Riots företagsledning och det  nygrundade “kulturinsatsteamet”. Genom sin karriär har Frances hjälpt många företag att utvecklas och förändras, “för att uppnå deras fulla potential”.

– Varje anställd jag mött har visat att de verkligen bryr sig om inklusivitet, vilket betyder att verklig förändring är möjlig. Riot är inte enbart intresserade av att fixa problemen på ytan, de har ambitioner att leda industrin och erbjuda en vägkarta för andra att följa. Jag delar den ambitionen och är ivrig över att få hjälpa dem navigera den här processen, sade Frances Frei i ett uttalande.

Vi på PC Gamer önskar Frances Frei lycka till, och en mer välkomnande arbetsplats för alla Riot-anställda.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar