facebook_pixel
ReCore (och fyra andra Windows Store-spel) har släppts på Steam

ReCore (och fyra andra Windows Store-spel) har släppts på Steam

Fem spel som tidigare varit exklusiva till Windows Store har plötsligt dykt upp på Steam. Det är tack vare utgivarna THQ Nordic som samarbetat med Microsoft för att fria spelen från deras vämjeliga Windows Store.

Det mest kända av de nya Steam-tillskotten är sannolikt ComCepts actionäventyr ReCore, som först släpptes 2016 (läs vår dammiga recension här). Spelets Definitive Edition finns nu på Steam, tillsammans med Super Lucky’s Tale, Disneyland Adventures, Rush: A Disney – Pixar Adventure, och Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection.

Här finns det många intressanta saker att nysta i. Dels för att det verkar som en hint att även Microsoft inser vilken makalöst usel plattform Windows Store är. Dels för att Disneyland Adventures en gång i tiden skapades för att vara exklusivt till Xbox Kinect (RIP) och jag förstår inte riktigt hur den upplevelsen funkar utan att fäkta runt med armarna framför skärmen.

I vilket fall borde det här vara goda nyheter för de av er som enbart höll er borta från ReCore och Zoo Tycoon för att slippa Windows Store. Lyllos er. Nu hoppas i alla fall jag att Microsoft tar sitt förnuft till fånga och kastar Windows Store i havet en gång för alla.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en fru, två katter och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar