facebook_pixel
Nazitatueringar har tagits bort från överlevnadsspelet Scum

Nazitatueringar har tagits bort från överlevnadsspelet Scum

Förra veckan gjorde Devolver Digitals fängelseöverlevare Scum storsuccé på Steam. Precis som alla andra spel i den här genren är möjligheten att utforma sin egna karaktär en stor dragningskraft, och via dlc:t Scum Supporter Pack fick spelarna möjlighet att pryda sina alter egon med tatueringar.

Tyvärr visade det sig att några av tatueringarna kunde kopplas till nazism (däribland siffrorna 14 och 88 tillsammans, samt järnkorset) och till Polygon har Devolver Digital sagt att de “inte godkänner användningen av den här symboliken och eller något hatiskt innehåll, oavsett intention” och att “även om användningen av tatueringarna var menade att hjälpa till med att porträttera ett realistiskt element från fängelsekultur och de horribla element inom den, så har det här innehållet ändå patchats ut”.

Det här beslutet har väckt en del kritik på Reddit tillsammans med argument som “det är ett spel om mänskligt avskum i ett fängelse, och nazister är avskum”, men samtidigt handlar det också om verklig symbolik som kan uppmuntra till hatiskt beteende i spelet. Och det klarar vi väl oss utan, eller hur?

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar