facebook_pixel
Minecraft: Dungeons är Mojangs nästa spel

Minecraft: Dungeons är Mojangs nästa spel

Det var ett par år sedan Minecraft inte bara var världens största spel utan ett av de absolut mest synliga popkulturella fenomenen överhuvudtaget. Så är inte längre fallet, men det betyder inte att Mojangs skapelse är död och begraven. Tvärtom har de precis utannonserat en spin-off på sin kassako, med namnet Minecraft: Dungeons.

Spelet, som först visades upp under årets Minecon Earth som gick av stapeln i helgen, är en dungeon crawler för upp till fyra spelare. Mojang beskriver själva spelet så här:

– Det är ett helt nytt actionäventyr inspirerat av klassiska dungeon crawlers, där du upptäcker nya vapen och föremål som hjälper dig förinta en hänsynslös ström av nya och dödliga mobs. Du kan slåss eller fly genom dalar, träsk, och – självklart – gruvor.

Enligt utannonseringen är ett mindre team inom Mojang som arbetat på spelet som ett passionsprojekt i hemlighet. De har även lanserat en trailer som visar spelet i action, så låt oss ta en titt:

Inte mycket mer info där, som ni kan se. Det ska dock bli intressant att se hur Minecrafts klassiska spelmekanik kan appliceras på en annan genre. Om inte annat känns en dungeon crawler betydligt mer lämpligt för en spin-off än ett dialogbaserat äventyrsspel (host, host).

Minecraft: Dungeons är planerat att släppas 2019.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar