facebook_pixel
Microsoft säger att Halo 5 inte kommer till pc, trots allt

Microsoft säger att Halo 5 inte kommer till pc, trots allt

I måndags skrev vi om Halo 5: Guardians nya omslag på Amazon, som hade bytt ut texten “Only on Xbox One” mot “Xbox One console exclusive”, vilket omedelbart väckte spekulationer och hopp om att 343 Industries fps från hösten 2015 äntligen skulle hitta över till pc. Men icke sa Nicke!

För Cnet har nämligen en talesperson för Microsoft bekräftat att “som vi sagt tidigare har vi inga planer på att släppa Halo 5: Guardians till Windows 10 pc”. Så nu vet vi det. Cnet antyder också att Microsoft inte längre tycks stöda Play Anywhere-programmet (som bjuder på både cross play och cross buy för de digitala versionerna av Microsofts förstapartsspel till Xbox One och Windows 10) riktigt lika hårt som de till en början lovade.

Bland annat kan vi konstatera att den officiella Play Anywhere-sidan inte ens listar Halo: Infinite (som utannonserades under årets E3-mässa, och samtidigt bekräftades till Windows 10) trots att andra kommande titlar som Crackdown 3 redan finns där. Å andra sidan listas Forza Horizon 4 inte på sidan heller (som släpps till Windows 10 den 2 oktober) så kanske är sidan bara inte riktigt up to date, helt enkelt. Slarvigt, i så fall!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar