facebook_pixel
Just Cause 4 visar upp spelvärlden i ny matig video

Just Cause 4 visar upp spelvärlden i ny matig video

Inför E3 utannonserades Just Cause 4 i förtid med en oturlig reklamannons på Steam. Sedan dess har vi kollat in imponerande teknik och spelets Apex-motor, och vi har också publicerat en förhandstitt på spelet inför lanseringen den 4 december. Och nu har Avalanche Studios inlett en helt ny videoserie!

Den kallas för Just Cause 4 Spotlight, och i den första delen – World and Biomes – bekantar vi oss med Solis, spelets fiktiva sydamerikanska land, och dess olika miljötyper. De är fyra till antalet – regnskog, grässlätter, öknar och alper – och har sina egna väderfenomen. I alperna kan man köra snöskoter eller tågluffa, eller varför inte glidflyga ner för de enorma bergen, men se upp för de iskalla snöstormarna som begränsar sikten dramatiskt!

Regnskogen, å andra sidan, är spelets största område, men den täta växtligheten gör det svårt att glidflyga om man inte lyckas ta sig tillräckligt högt över trädtopparna. Nu som då utsätts man också för de åskfyllda tropiska stormarna, med risk att bli träffad av blixten om du befinner dig på nejdens högsta punkt. Grässlätterna är de mest tätbefolkade områdena, och innehåller både stora städer, enorma sädesfält och snabba motorvägar, såväl som ilsnabba tornador som färdas längs dalarna och sliter upp allt in sin väg.

Sist och slutligen har vi de öppna öknarna, som gjorda för att leka med spelets vassaste fordon, men se upp för sandstormarna när du glider omkring i ditt jaktflygplan eftersom de, liksom snöstormarna, försämrar sikten rejält.

Här är den nya videon om spelvärlden och vädret i Just Cause 4.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar