facebook_pixel
Frostpunk får en gratis expansion nästa vecka

Frostpunk får en gratis expansion nästa vecka

Frostpunk är ett fantastiskt litet spel (läs min recension) som blev välförtjänst framgångsrikt efter att det släpptes tidigare i år. Redan då gjorde utvecklarna 11 bit studios det klart att spelet skulle expanderas med mer innehåll, och nu har de följt upp det löftet.

Nästa vecka, närmare bestämt den 19e september, släpps nämligen expansionen The Fall of Winterhome. Om du spelat Frostpunk tidigare borde namnet vara bekant. Winterhome är en stad man kan stöta på under spelets gång, då man upptäcker att samtliga invånare har dött och att staden ligger i ruiner. Den upptäckten får i sin tur enorma konsekvenser för sin egen stad, då ens invånare reagerar starkt på den bistra nyheten.

The Fall of Winterhome sätter spelaren i rollen som den dömda stadens ledare innan kollapsen skedde. I Frostpunk avslöjas nämligen inte hur Winterhome mötte sitt öde, vilket är något den här expansionen alltså ämnar att avslöja. Nämnde vi att expansionen dessutom är helt gratis?

Allt detta låter precis lika becksvart som originalet, och givetvis kommer expansionen fortsätta spelets fokus på stentunga moraliska val. Låter med andra ord underbart. Här får ni en trailer också:

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en fru, två katter och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar