facebook_pixel
Fortnite slog nytt rekord i augusti, hade över 78 miljoner spelare

Fortnite slog nytt rekord i augusti, hade över 78 miljoner spelare

I ett blogginlägg under gårdagen skrev Epic Games om kommande Fall Skrimish (som kommer inkludera “en rad olika spelformat varje vecka”) för deras onlineskjutare Fortnite. Man utlovar högre stabilitet än under Summer Skirmish eftersom man, har det visat sig, slog nya spelarrekord under augusti.

Nästan i förbifarten nämner nämligen Epic Games att “augusti var Fortnites största månad hittills”, med över 78,3 miljoner spelare. Denna siffra inkluderar konton på Fortnites alla sex plattformar, inklusive den långsamt växande kinesiska marknaden, där Fortnite rullas i vågar via privata betatester på Tencents nya We Game-plattform.

Det är också värt att notera att Fornite nyligen även släpptes till både Switch (i juni) och Android (i augusti), men även om man fördelar siffrorna jämnt och matematiskt så hade ändå Fortnite över 10 miljoner spelare per plattform under augusti månad, vilket är siffror väldigt få andra spel ens kan drömma om.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar