facebook_pixel
Final Fantasy-kompositören Nobuo Uematsu tar jobbpaus på grund av sviktande hälsa

Final Fantasy-kompositören Nobuo Uematsu tar jobbpaus på grund av sviktande hälsa

Final Fantasy var länge en serie som undgick oss pc-spelare fullständigt, men nu finns i stort sett alla huvuddelar på Steam, inklusive nytillskottet Final Fantasy XV (recension). Men nu verkar det tyvärr som att serien kommer få klara sig utan dess legendariske kompositör Nobuo Uematsu i framtiden.

I ett blogginlägg (via Eurogamer) har den 59-åriga Uematsu nämligen avslöjat att han “inte kan fortsätta jobba med sina nuvarande projekt på grund av sviktande hälsa”. Han specificerar inte sin sjukdom, men säger sig vara drabbad sedan flera år tillbaka, vilket får oss att hoppas på att det inte rör sig om något superallvarligt. Uematsu säger också att en eventuell comeback kommer hänga på hur väl han lyckas med återhämtningen, och att han inte ville fortsätta producera “undermålig” musik medan han är sjuk.

Vi på PC Gamer önskar Nobuo Uematsu all lycka i världen med sin återhämtning, och hoppas fortfarande kunna njuta av nyproducerad musik från honom under många år framöver.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar