facebook_pixel
Eve Online-studion har köpts upp av Black Desert Online-utvecklarna

Eve Online-studion har köpts upp av Black Desert Online-utvecklarna

CCP Games 15 år gamla onlinerollspel Eve Online lever fortfarande (den nyaste expansionen släpptes så sent som i våras), men nu har Black Desert Online-utvecklarna Pearl Abyss utannonserat att de köpt upp den isländska studion, även om CCP Games kommer få “fortsätta verka självständigt”.

Affären innefattar CCP-kontoren i Reykjavik, London och Shanghai, och CCP-chefen Veigar Pétursson säger att han “tror att de två företagen har mycket att lära av varandra”, för att tillsammans uppnå “nya höjder för våra företag, våra spel och framför allt för våra spelare”. Pearl Abyss-vd:n Robin Jung är inne på samma linje – han är imponerad över hur CCP Games lyckats hålla Eve Online vid liv i alla dessa år, något Pearl Abyss själva ämnar dra lärdom av genom att implementera “allmän [CCP-inspirerad] praxis för alla våra spel”.

Det finns dock vissa orosmoment i och med att Black Desert Online (som Mattias Frost recenserade för vår räkning när det begav sig) orsakade missnöje bland sina spelare med mikrotransaktioner, vilket ledde till uppropet “Make BDO Great Again” via Reddit för ett halvår sedan. Eve Online har, å andra sidan, genomfört omfattande free-to-play-förändringar de senaste två åren, och funnit ekonomiska lösningar som majoriteten av spelarna tycks vara nöjda med (i alla fall har Eve Online inte fått liknande upprop som Black Desert Online).

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar