facebook_pixel
Efter 24 år har den sista hemligheten i Doom 2 äntligen hittats!

Efter 24 år har den sista hemligheten i Doom 2 äntligen hittats!

Doom 2: Hell on Earth släppts ursprungligen 1994, och precis som dess föregångare var det ett spel fullständigt översållat av hemligheter. Och nu har den allra sista av dem äntligen hittats, och sedermera bekräftats av John Romero, före detta Id Software-anställd och en av spelets upphovsmän.

Du kan läsa John Romeros gratulationsmeddelande till Zero Master här nedan, och även kolla in dennes Youtube-video där hemligheten har fångats på band. John Romero har också förklarat hemligheten i fråga, och den kretsar kring en teleportör som man inte bara kan valsa rakt in, utan man måste se till att man knuffas in i den av en fiende, i syfte att manipulera respawningkoordinaterna lite grann.

Communityt har dock känt till hemligheten sedan tidigare, men den har betraktats som en bugg (förklarad under buggesektionen här) eftersom ett vanligt teleporteringsförsök inte resulterade i mycket av något överhuvudtaget. Du kan se den rätt ospektakulära lösningen av dilemmat vid treminutersstrecket i Youtube-videon.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar