facebook_pixel
EA vägrar ta bort betalda lootlådor, brottsundersöks av belgiska åklagare

EA vägrar ta bort betalda lootlådor, brottsundersöks av belgiska åklagare

Både Blizzard och 2K Games har tagit bort betalda lootlådor ur sina spel i Belgien, som en följd av de nya lagarna som trätt i kraft och klassar systemen som hasardspel. Electronic Arts vägrar dock gå med på det här, med resultatet att de numera undersöks för brott av belgiska åklagare.

Enligt nyhetssidan Metro (via våra engelska kollegor) har Bryssels allmänna åklagarbyrå nämligen utannonserat att de har inlett en brottsundersökning, med anledning av Electronic Arts vägran att rätta sig efter lagen. EA själva hävdar att de inte bryter mot lagen, eftersom de inte anser att lootlådor kan räknas som hasardspel.

– Vi tror inte att Fifa Ultimate Team eller lootlådor är hasardspel, främst eftersom spelare alltid får ett visst antal objekt i varje paket, och även på grund av att vi inte tillhandahåller eller godkänner vidareförsäljning av föremål eller virtuell valuta för verkliga pengar, sade EA-chefen Andrew Wilson i ett samtal med investerare i maj.

Hur som helst kommer slaget i Belgien förmodligen bli en lång och utdragen kamp, och det slutliga resultatet – vad det än blir – kommer  bli enormt betydelsefullt för spelbranschen i stort under de kommande åren. Vi på PC Gamer kommer givetvis fortsätta följa dramat och rapportera om meningsfulla vidareutvecklingar.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar