facebook_pixel
Den ursprungliga grundaren Brian Fargo vill köpa tillbaka Interplay

Den ursprungliga grundaren Brian Fargo vill köpa tillbaka Interplay

Imorgon släpps The Bard’s Tale 4, Inxiles fortsättning på den klassiska grottkravlarserien, vars senaste del släpptes för över 30 år sedan. Du kan kolla in lanseringstrailern här, och nu har Inxiles Brian Fargo, som grundade klassiska Interplay 1983, gjort lanseringen av The Bard’s Tale 4 ännu intressantare.

I tweeten här nedan säger nämligen Brian Fargo att han kommer försöka “köpa tillbaka Interplay” (som sedan 2001 har ägts av Titus Software, och under de senaste åren främst har ägnat sig åt att sälja av gamla varumärke) om “vi lyckas sälja över två miljoner exemplar av The Bard’s Tale 4 under de 18 första månaderna”. Ett stretch goal som heter duga, och utifall du tvivlar så är Brian Fargo väldigt seriös med sina ambitioner, eftersom han även uttryckt samma tankar i en intervju med Variety.

Bland de varumärken som Interplay fortfarande äger hittar vi namn som Dragon Wars, Earthworm Jim, Sacrifice och Kingpin. Vilket av dem skulle du helst vilja se komma tillbaka från de döda? Här är Brian Fargos tweet.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar