facebook_pixel
Datagrävare ger oss första glimten av PUBG:s kommande snökarta

Datagrävare ger oss första glimten av PUBG:s kommande snökarta

Men varför är vindrutan täck av blod?

Redan under E3 2017 pratade Brendan “Playerunknown” Greene om den kommande snökartan för PUBG, men den försenades på grund av Fortnites framgångar, vilket fick PUBG Corp att istället fokusera på minikartan Sanhok som rullades ut på de officiella servarna i juni.

Nu har emellertid datagrävare på Reddit funnit bevis på att snökartan kan kommas att presenteras snart, och om informationen stämmer (vilket den förmodligen gör) så kommer kartan bära namnet Dihor Otok och vara 8×8 km stor, även om den spelbara ytan är närmare 6×6 km.

Detta gör att den nya kartan kommer vara något mindre än Erangel och Miramar (som båda är 8×8 km), men betydligt större än Sanhok (4×4 km).

Datagrävarna har också gett oss namn på flera av Dihor Otoks huvudsakliga platser, däribland Dino Park och Cosmodrome, vilket får oss att tro ön i själva verket delvis kan vara ett övergivet nöjesfält. Flertalet rymdrelaterade objekt, såsom raketer, har också hittats bland spelfilerna.

Därtill är vissa av filerna markerade med “weather_night”, vilket pekar mot att PUBG äntligen kommer få förmodat skitläbbiga och nervpirriga nattmatcher. Slutligen har man även funnit ett nytt fordon (bubblan på bilden här intill) och information som pekar mot ett spelläge kallat för Conquest, som enligt en Reddit-användare kommer “likna domination-läget i Call of Duty, där spelare ska ta kontrollen över vissa områden”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar