facebook_pixel
Capcom stänger ner Dead Rising-studion i Vancouver vid årsskiftet

Capcom stänger ner Dead Rising-studion i Vancouver vid årsskiftet

Igår berättade Capcom att de hade beslutat sig för att “lägga ner flera av Capcom Vancouvers projekt” (som senast gav oss Dead Rising 4 i slutet av 2016). Studion i sig föreföll vara säker, men nu har Kotaku rapporterat att så inte är fallet, och att Capcom Vancouver kommer läggas ner helt i januari nästa år.

Enligt Capcom innebär det här att 158 personer kommer förlora sina jobb, varav endast en “skelettbesättning” kommer få vara kvar ända till januari för att “slutföra stängningsoperationer och logistik”. Enligt en källa som pratat med Kotaku har flera Capcom Vancouver-anställda redan flyttat över till Electronic Arts Vancouver-studio (som till största delen kretsar kring EA Sports titlar) eftersom nedläggningen varit ett ständigt växande hot ända sedan februari, då Capcom Vancouver drabbades av en första omgång av uppsägningar.

Vad som kommer hända med Dead Rising-serien i framtiden vet vi inte ännu, men vi kan nog anta att den läggs på is tills vidare, och kanske plockas fram igen när de stora zombiehorderna får ny hårdvara att skina på?

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar