facebook_pixel
Artifact-kort ändras efter att Valve inser att det var rasistiskt

Artifact-kort ändras efter att Valve inser att det var rasistiskt

Den senaste tiden har följarna av Twitter-kontot för Valves kommande kortspel Artifact (förhandstitt) bjussats på smakprover av spelets kort. Ett av dessa, som dök upp tidigare i veckan, gick under namnet “Crack the Whip”.

Inget konstigt med det, kan man tycka, tills man kastar ett öga på kortets beskrivning:

De skarpögda har kanske noterat att “Crack the Whip” låter en modifiera en “black hero”. Aj då.

I själva verket referrerar detta till en sorts kort, bokstavligt talat hjältekort med svart bakgrund. Många Twitter-användare noterade dock att just ordkombinationen har en del rasistiska konnotationer. Uppenbarligen ledde detta till ett “oh shit”-ögonblick på Valves kontor, eftersom kortet snabbt bytte namn:

Kudos till Valve att göra den här förändringen så snabbt och smärtfritt, speciellt som detta lätt skulle kunna vara ett snopet olycksfall i arbetet. Våra brittiska kollegor har försökt kontakta Valve för mer information men ännu inte fått något svar.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en fru, två katter och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar