facebook_pixel
Alan Wake är på väg att bli tv-serie!

Alan Wake är på väg att bli tv-serie!

Alan Wake må inte återvända till spelvärlden inom kort (Remedy utannonserade det nya projektet Control under E3) men i gengäld är en tv-serie under utveckling istället, med den ursprungliga Alan Wake-regissören Sam Lake (eller Sami Järvi, som han egentligen heter) i rollen som exekutiv producent.

Dessa uppgifter har nått oss via Variety, där även Peter Calloway (Cloak & Dagger, Legion) bekräftas som tilltänkt showrunner och manusfärfattare, medan Contradiction Films sköter produktionen. Projektet är dock fortfarande väldigt ungt (Calloway kommer börja pitcha serien på allvar inom kort, även om flera studior redan uttryckt ett intresse) så det finns fortfarande gott om tid för allt att fallera. Sam Lake är dock hoppfull.

– Det ursprungliga spelets berättelse är vår startpunkt, fröet som kommer växa till den större berättelsen som vi kommer utforska i tv-serien. Vi kommer expandera detta galna och mörka universums lore, och gå in djupare på vissa aspekter som spelet aldrig utforskade.

Tyvärr åtföljs dessa nyheter inte av uppmuntrande bud om Alan Wake 2.

– För tillfället finns det inga nyheter om ytterligare spel om Alan Wake, fortsatte Lake. Som vi tidigare sagt så fortsätter vi utforska dessa möjligheter, och hoppas att få det att hända när tidpunkten är rätt.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar