facebook_pixel
2K Games ber belgiska spelare om hjälp att häva lootlådeförbudet

2K Games ber belgiska spelare om hjälp att häva lootlådeförbudet

För en vecka sedan skrev vi om de nya bestämmelserna i Belgien, som ledde till att Blizzard blev tvungna att ta bort betalda lootlådor ur både Overwatch och Hearthstone. Även 2K Games NBA 2K-serie har drabbats av det här, och nu ber man, sliskigt nog, fansen om hjälp för att mota tillbaka förbudet.

– Den belgiska spelkommissionen (BGC) har uppgett att spel som innehåller “lootlåde”-mekanik strider mot spelregler i Belgien, skriver 2K Games i ett uttalande på den egna hemsidan. Även om vi inte håller med det om här, så jobbar vi med att rätta oss efter BGC:s nuvarande tolkning av dessa lagar.

– Som ett resultat har vi gjort några lokala förändringar av My Team-läget. Dessa förändringar är nödvändiga för att vi vi ska kunna tillgodose BGC:s tolkning av den belgiska spellagen. Mer specifikt kommer vi stänga av möjligheten att inhandla paket med (icke-intjänad) premiumvaluta/VC. Spelare kommer fortfarande kunna köpa paket med My Team-poäng.

– Vi kommer fortsätta samtala med BGC, för att förklara vår syn på hur paketköp i NBA 2K och My Team redan följer lokala lagar. Om du håller med rekommenderar vi att du kontaktar dina lokala myndigheter för att uttrycka din åsikt. Vi kommer hålla communityt uppdaterat om utvecklingen. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar