facebook_pixel
Vampyr blir tv-serie

Vampyr blir tv-serie

Dontnods vampyr-spel Vampyr (om vampyrer) kommer att bli nästa spel som tar klivet till lilla duken. Det har nämligen kommit fram att Vampyr kommer att bli tv-serie – gissningsvis om vampyrer.

Det är produktionsbolaget Fox21 som ska ta sig an den viktorianska blodsugarhistorien efter att ha säkrat rättigheter. De ligger sedan tidigare bakom bland annat American Crime Story, Feud, och The Shield.

Dontnods vd Oskar Guilbert verkar, inte helt förvånande, mycket glad över detta:

– Vi tror att det är en fantastisk premiss för en tv-serie. Det här är ett nytt och spännande sätt för spelets fans, och de som är obekanta, att uppleva Vampyrs rika och djupa story.

Det där sista kanske inte vår egna Joakim Kilman helt skulle hålla med om. I sin recension av spelet sade han nämligen följande:

– Vampyr är ett ganska skakigt rollspel, både tekniskt och narrativt, men som en stunds säregen b-underhållning har det ändå något att erbjuda.

Nog kan premissen säkert ge oss lite härlig b-filmsdrama i stil med Penny Dreadful. Vad tror ni? Och vem ska spela töntvampyren Jonathan Reid?

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar