facebook_pixel
Valve gömde “sexiga” spel på Steam i misstag

Valve gömde “sexiga” spel på Steam i misstag

Tidigare i sommar var förvirringen total när Valve först tycktes försöka ta ner ett gäng “sexiga” och “vuxna” spel från Steam, bara för att några veckor senare meddela att de “inte lägre kommer bestämma över vilka spel som släpps” på den enorma onlinebutiken. Och nu har man gjort ännu ett klavertramp!

Istället för att förbjuda vissa spel från att släppas på Steam har Valve nämligen börjat experimentera med diverse sökfilter istället, något som igår kväll ledde till att alla spel som bedömdes vara “sexiga” och “vuxna” inte dök upp alls via Steams sökfunktion. Detta uppmärksammades av Mount Your Friends 3D-utvecklaren Daniel Steger via Twitter, som sedan fick svar av Tom Giardino hos Valve, som sade att man råkade släppa ut några “oklara element” igår kväll som sedan dess har rullats tillbaka. Skönt för de utvecklare som drabbades av fadäsen, men ska ett sånt här filter verkligen vara nödvändigt till att börja med? Det är liksom det ålderskontrollen finns till för.

Här är Twitter-konversationen mellan Daniel Steger och Valve.

 

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar