facebook_pixel
The Chinese Room har köpts upp av Crackdown 3-studion Sumo Digital

The Chinese Room har köpts upp av Crackdown 3-studion Sumo Digital

Förra hösten sade The Chinese Room – den brittiska studion bakom Dear Esther, Everbody’s Gone to the Rapture och Amnesia: A Machine for Pigs – att de skulle “gå under jorden” några månader, av flera olika anledningar. Nu är de emellertid tillbaka, eftersom de har blivit uppköpta av Sumo Digital!

Sumo Digital, som också är brittiska, är främst kända för sin racingexpertis (Team Sonic Racing släpps någon gång i vinter), men de är också studion som slutligen ämnar ta det problemtyngda sandlådeactionspelet Crackdown 3 över mållinjen (även om det försenades till 2019 tidigare i sommar).

Dan Pinchbeck hos The Chinese Room har skrivit av sig om affären i ett blogginlägg på studions officiella hemsida, och i korthet säger han att affären genomfördes eftersom han känner att Sumo Digital erbjuder stabilitet och trygghet, och att man med hjälp av deras infrastruktur och erfarenhet kommer kunna ta sig an “större projekt” som man inte skulle kunna slutföra på egen hand.

Vidare vill Dan Pinchbeck “återbesöka “både The 13th Interior och So Let Us Melt (det förstnämnda existerar enbart i prototypform, medan det sistnämnda släpptes till VR-plattformen Google Daydream) och det förs också diskussioner med potentiella partners för ett “större spel” i en “mer traditionell genre”, som ändå kommer dra nytta av The Chinese Rooms världsbyggande och historieberättande.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar