facebook_pixel
Spelunky 2 kommer bjuda på online multiplayer och vätskefysik!

Spelunky 2 kommer bjuda på online multiplayer och vätskefysik!

Förra hösten avslöjades roguelikeplattformaren Spelunky 2, men sedan dess har vi inte fått reda på särskilt mycket om spelet alls. Fram tills nu, det vill säga, för igår kväll släpptes nämligen den allra första gameplaytrailern, inklusive online multiplayer, vätskefysik och en spelbar sengångare!

Tidigare i sommar talade spelets skapare Derek Yu vitt och brett om att Spelunky 2 kommer “handla om faderskap”, och även bygga vidare på mekaniken från originalet. Således verkar grunden i Spelunky 2 inte bli särskilt ny, medan alla nya detaljer ovanpå den kommer bli desto mera spännande. Till skillnad från i originalspelet kommer man numera kunna samarbeta med andra spelare över internet (eller sabotera för varandra), och vi presenteras också för fyra olika spelbara karaktärer som kanske skiljer sig åt rejält i spelstil?

Spelunky 2 släpps någon gång under 2019. Här är den nya gameplaytrailern.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar