facebook_pixel
Shenmue 3 har fått ett lanseringsdatum, Shenmue I & II är ute nu!

Shenmue 3 har fått ett lanseringsdatum, Shenmue I & II är ute nu!

Trots att Yu Suzuki inte längre har något samröre med Sega så lyckas de ändå samkoordinera sina pr-attacker; under gårdagen rullade nämligen Segas remasters av de två första spelen ut via Steam, samtidigt som lanseringsdatumet för Shenmue 3 utannonserades under Gamescom. Collusion!

Därmed kan du kolla in två nya trailers här nedan, och låta dig översköljas av nostalgi. Shenmue I & II sitter just nu på ett “väldigt positivt” användaromdöme på Steam (baserat på 163 användarrecensioner), och även om prislappen på 35 euro kanske är i det saftigaste laget så verkar själva portningarna hålla en fin teknisk kvalitet, trots att bildhastigheten är låst till 30 bilder per sekund på grund av inflexibel källkod.

Shenmue 3, å andra sidan, släpps om nästan exakt ett år från och med nu, den 27 augusti 2019. Den nya trailern säger oss inte överdrivet mycket, och karaktärsmodellerna framstår fortfarande som överdrivet stela, men miljöerna verkar onekligen besitta en skyhög mysfaktor, och löftet om att berättelsen kommer få en fortsättning efter hela 18 år får tankarna att rusa iväg! Kommer Yu Suzuki försöka ge äventyret ett slut den här gången?

Här är lanseringstrailern för Shenmue I & II och Gamescom-trailern för Shenmue 3.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar