facebook_pixel
Ninja streamar inte med kvinnor – av respekt för sin fru

Ninja streamar inte med kvinnor – av respekt för sin fru

Nyligen, i en intervju med Polygon, sade den ruskigt populäre och stenrike Fortnite-streamaren Tyler “Ninja” Blevins att han undviker att streama med kvinnor på Twitch, eftersom han inte vill bjuda upp till drama eller spekulationer om sig själv, hans fru eller andra kvinnor.

– Om jag har en konversation med en kvinnlig streamare där vi spelar tillsammans, och om det ens finns den minsta antydan till flörtande, så kommer det tas ur sitt kontext och läggas i varenda video och agera clickbait för alltid. Det enda sättet att undvika skvaller är att inte spela tillsammans med kvinnor överhuvudtaget, sade Ninja.

Det här har givetvis väckt en hel del reaktioner på internet, speciellt från just kvinnliga Twitch-streamare och Youtube-personligheter. Vissa hävdar att sådana här tankegångar bara gör könsklyftorna ännu större, och andra har uttryckt sin besvikelse över att Ninja väljer att rygga undan inför hotet av drama, istället för att använda sitt inflytande till att motverka den grundläggande sexismen.

Vissa andra, som Fortnite-streamaren Rachel “Valkyrae” Hoffsetter, ger ändå Ninja sitt stöd, och säger att man måste “respektera beslut som fattas för att begränsa dramat i personers privatliv”.

Båda sidor har sina poänger, och kontentan av ärendet är – åtminstone ur min synpunkt – att det inte finns några klockrena lösningar, utan bara alternativ som för med sig positiva och negativa biverkningar av varierande grad som drabbar olika personer. Hur tycker du att Ninja borde agera i det här ärendet?

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar