facebook_pixel
Monster Hunter: World är den största japanska lanseringen på Steam hittills

Monster Hunter: World är den största japanska lanseringen på Steam hittills

Under gårdagen släpptes den efterlängtade pc-versionen av Capcoms actionrollspel Monster Hunter: World via Steam. Och det är en omedelbar succé, inte bara kritiskt (vi delade ut 85 procent i vår recension) utan även kommersiellt, till den grad att det överskuggar allt annat som släppts på Steam i år.

Enligt Steamcharts lyckades Monster Hunter: World nämligen samla ihop hela 239 779 samtidiga spelare som allra mest under gårdagen, vilket gör spelet till den mest framgångsrika japanska Steam-lanseringen någonsin (det tidigare rekordet innehades av Dark Souls 3, vars motsvarande siffra var 129 831 samtidiga spelare). Därtill är Monster Hunter: World också den mest framgångsrika Steam-lanseringen överhuvudtaget hittills i år (den tidigare toppnoteringen var 96 000 spelare för Kingdom Come: Deliverance) vilket placerar spelet precis under massiva framgångssagor som Grand Theft Auto V och Fallout 4 sett till spelarengagemang.

Här är en trailer för pc-versionen av Monster Hunter: World från tidigare i sommar.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar