facebook_pixel
Geforce RTX har avslöjats, nästa generations grafikkort!

Geforce RTX har avslöjats, nästa generations grafikkort!

Gamescom har dragit igång borta i Köln, och som en del av mässan passade Nvidia på att presentera nästa generations extremt kraftfulla grafikkort. Den nya serien går under namnet Geforce RTX och kommer börja säljas “omkring” den 20 september, men smakar det så kostar det! Rejält!

Du kan förhandsboka de nya korten på Nvidias hemsida nu, och prislapparna sträcker sig mellan semiöverkomliga 500 dollar för Geforce RTX 2070 Reference, till hela 1200 dollar för mustiga Geforce RTX 2080 Ti Founders Edition. I korthet rör det sig om tre olika modeller i olika utföranden (2080 Ti, 2080 och 2070) och specifikationerna för var och en av dem är som följer.

Under premiärvisningen av de nya korten talade Nvidia sig också varma om “ray-tracing” (R:et i RTX står för just det!), hyperavancerade ljuseffekter som bland annat ska göra skuggor och ljusspridning i spel som Shadow of the Tomb Raider och Battlefield V ännu snyggare, som demonstreras i två trailers här nedan.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar