facebook_pixel
Gameplay-trailer på jättesvenska actionspelet Generation Zero

Gameplay-trailer på jättesvenska actionspelet Generation Zero

Nu får vi se lite gameplay från Avalanche Studios kommande co-op-fps Generation Zero. Spelet utspelar sig 1989 (det är rea på lättmargarin, kan man se på en skylt) där du och några vänner måste överleva kampen mot fientliga robotar som tagit över den svenska landsbygden.

Du spelar som en “ung vuxen” (young adult, ett modeord nu efter succéer med Hunger Games och gud vet allt), som tydligen har bra koll på hur man bygger dödliga fällor och mixtrar med vapen för rå på kraftfulla stridsrobotar. Spelet har redan jämförts mycket med Simon Stålenhags skildringar av ett retrofuturistiskt svensk 1980-tal i boken Ur varselklotet.

Generation Zero är ett open world-spel där du letar loot, uppgraderar vapen, slåss mot fiender och försöker överleva i största allmänhet, helt enkelt. Spelet ska innehålla saker som Dynamiskt väder, dygnscykel och ledtrådar i miljöerna som skvallrar om vad som egentligen har hänt. Kolla in den splitternya gameplaytrailern nedan för en dos svenska miljöer och arga robotar.

 

 

Om skribenten

Joakim Kilman

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Liknande artiklar