facebook_pixel
Call of Duty: Black Ops 4 är “första gången som pc-versionen får resurserna den behöver”

Call of Duty: Black Ops 4 är “första gången som pc-versionen får resurserna den behöver”

I onsdags listade vi systemkraven för den öppna multiplayerbetan av Treyarchs nya onlineskjutare Call of Duty: Black Ops 4. Den drar igång via Battle.net ikväll för de som förhandsbokat spelet (imorgon för de som inte gjort det) och du kan börja ladda ner klientens 25 gigabyte i detta nu.

Som vi tidigare berättat hårdsatsas det på pc-versionen den här gången. Portningsexperterna Beenox sitter vid rodret och siktar på att göra Black Ops 4 till “den bästa pc-versionen av Call of Duty någonsin”, och kommentarerna man gett till våra internationella kollegor understryker att man faktiskt tror på vad man säger.

– Vi har en lång historia av pc-utveckling, sade Thomas Wilson, creative director för pc-versionen av Call of Duty: Black Ops 4. Internt har vi pc-spelare, och till och med pensionerade proffsspelare som är verkligt passionerade för pc-versionen. I korthet spenderar vi de resurser och den tid som pc-versionen kräver för första gången.

– Kontrollen med mus och tangentbord måste kännas naturlig. Det finns mängder av alternativ som spelarna kan justera, såsom FOV. En annan sak som vi också försöker göra är att matcha muskänsligheten med spel som Overwatch och Destiny 2, två andra Battle.net-spel. På det sättet är övergången naturlig om du är van vid att spela på Battle.net.

Jonathan Moses, senior producer för pc-versionen av Call of Duty: Black Ops 4 hos Treyarch, säger också att Beenox varit tidigt involverade i arbetet med spelet.

– Möjligheten att jobba med Beenox betydde att vi kunde ta ombord ett stort team tidigare som fokuserade på pc-versionen. Det här betyder att Beenox har kunnat vara i fas med konsolversionens utveckling – och genomföra de förändringar som behövdes för pc-versionen –  så att vi kunde ordna den publika betan den här helgen, med samma features och innehåll som konsolversionen.

Fullversionen av Call of Duty: Black Ops 4 släpps den 12 oktober.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar