facebook_pixel
Blizzard kommer ta bort betalda lootlådor i Belgien

Blizzard kommer ta bort betalda lootlådor i Belgien

Förra hösten, i Star Wars: Battlefront 2:s härskna kölvatten, sade Belgien att de ville “förbjuda blinda lootlådor i Europa”. Och även om man inte är där riktigt ännu har man nu tagit ett steg på vägen, och tvingat Blizzard att ta bort betalda lootlådor ur både Overwatch och Heroes of the Storm.

– I april 2018 publicerade den belgiska spelkommissionen en rapport som godkändes av det belgiska justitiedepartementet där de drog slutsatsen att betalda lootlådor i Overwatch anses vara spelande enligt lokal lag, skrev Blizzards community manager Vaneras i Overwatch-forumet på den egna hemsidan.

– Emedan vi hos Blizzard blev överraskade av denna slutsats och inte delar samma uppfattning, har vi beslutat oss för att följa deras tolkning av belgisk lag. Som ett resultat av detta har vi inget annat val än att genomföra åtgärder som kommer förhindra Overwatch– och Heroes of the Storm-spelare i Belgien från att köpa lootlådor och lootkistor med riktiga pengar och [ingame-valutan] gems.

– Dessa åtgärder kommer genomföras inom kort. Vi är också öppna för ytterligare diskussioner med den belgiska spelkommissionen och justitieministeriet om detta ämne

Det är alltså bara själva inhandlandet av lootlådor som kommer förbjudas, inte lootlådorna i sig, så rent teoretiskt har belgiska spelare fortfarande tillgång till allt innehåll i Overwatch och Heroes of the Storm, även om det kommer bli väldigt mycket svårare att få tag på för de spelare som har för vana att betala för lootlådor.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar