facebook_pixel
Bethesda har “inte bestämt sig för” om Doom Eternal kommer till Steam

Bethesda har “inte bestämt sig för” om Doom Eternal kommer till Steam

Förra tisdagen nåddes vi av nyheterna att Bethesda inte planerar släppa Fallout 76 till Steam, åtminstone inte till en början. För “betan och lanseringen” kommer nämligen spelet bli exklusivt för Bethesda.net, och därmed är det fullt naturligt att frågor också ställs kring utgivarens andra, framtida spel.

Sagt och gjort: kanadensiska IGN pratade med Bethedas Pete Hines under helgen, och han klargjorde situationen kring Fallout 76, och Bethesdas framtida marknadsstrategi.

– Vi utannonserade inte att alla framtida Bethesda-spel inte kommer finnas på Steam. Det är inte vad vi sade. Vi sade att det här spelet [Fallout 76] kommer finnas exklusivt på Bethesda.net.

Pete Hines sade också att de “fortfarande inte bestämt sig” för om något av utgivarens framtida spel, inklusive Doom Eternal som fick efterlängtad gameplaypremiär i helgen, kommer lanseras via Steam, och att det Fallout 76-specifika beslutet fattades baserades på “vilken typ av spel det är, det är ett uppkopplat, fortlöpande spel”.

– Vi har funnit stora framgångar i att ha direkta relationer med våra kunder, och vi har inte kunnat se samma fördelar när vi arbetar igenom någon annan. Och därför, specifikt för Fallout 76, kommer vi att prova detta, eftersom vi tror att det kommer ge oss den bästa möjligheten att vara våra kunder till lags.

Fallout 76 släpps den 14 november, medan Doom Eternal ännu inte har ett lanseringsdatum.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar