facebook_pixel
Avengers-utvecklarna Crystal Dynamics har grundat ny studio

Avengers-utvecklarna Crystal Dynamics har grundat ny studio

Crystal Dynamics – som just nu håller på att utveckla det mystiska Avengers-projektet, samtidigt som de hjälper Eidos Montreal färdigställa Shadow of the Tomb Raider – har avslöjat att de grundat en helt ny studio i Bellevue, Washington, samtidigt som de utökat huvudkontoret med ny nyckelpersonal.

Den nya studion kallas för Crystal Northwest, och kommer till en början fokusera på teknikutveckling, och bidra med ännu mer expertis till Avengers-projektet. Crystal Nortwest leds av industriveteranerna Chad Queen och James Loe, och till huvudkontoret i Redwood Shores, Kalifornien, har man anställt “dussintals nya utvecklare i världsklass” såsom Vincent Campoli, studions nya lead combat designer, med det nya God of War på meritlistan.

Vincent Campoli har också fått sällskap av Ben Wanat, creative director hos saligt insomnade Visceral Games för Dead Space 3, och David Fifield, med ett förflutet hos både 343 Industries (som exekutiv producent och design director för Halo-spelen) och Raven Software (som game director för flertalet Call of Duty-titlar). Övriga nyanställda har även de ett förflutet hos namnstarka studior som Naughty Dog, Pixar och Electronic Arts.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar