facebook_pixel
Artifact planeras släppas den 28 november

Artifact planeras släppas den 28 november

Om man räknar bort VR-spelet The Lab så är Artifact Valves första helt nya spel sedan Dota 2 släpptes sommaren 2013. Trots att det avslöjades så sent som för ett år sedan börjar spelet redan vara klart för lansering, närmare bestämt den 28 november enligt en pressrelease som kan beskådas via Reddit.

Valve må vara nya i den här genren, men Magic: The Gathering-skaparen Richard Garfield har agerat chefsarkitekt för Artifact, så vi kan nog räkna med att spelet kommer vara sanslöst slipat redan från dag ett. Det kommer också vara spelbart för allmänheten för allra första gången under PAX West-mässan i Seattle (mellan den 31 augusti och den 3 september), men till skillnad från Blizzards konkurrent Hearthstone kommer Artifact inte vara free-to-play, utan snarare åtföljas av en 20 dollar tung prislapp vid lanseringen. Därtill kommer spelare också kunna köpa och sälja de initiala 280 korten via Steam Marketplace.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar