facebook_pixel
Take Two hoppar av battle royale-tåget

Take Two hoppar av battle royale-tåget

Take Two må ha doppat tårna i battle royale i och med spelläget Motor Wars till Rockstars GTA Online, men några ytterligare planer på att fånga trenden finns inte. I en intervju med Gamedaily.biz säger Take Two-chefen Strauss Zelnick att “ingen vill ha en klon av Fortnite“.

– Vi har använt battle royale-mekanik tidigare. Jag skulle inte utesluta [framtida användande], men all mekanik du använder måste understöda kärnan i underhållningsupplevelsen, och vara kundfokuserad.

– Och om man försöker bygga vidare på andras framgångar så garanterar man mer eller mindre att den egna framgången uteblir, för ingen vill ha en klon av Fornite. Jag önskar att vi hade Fortnite, men det har vi inte, och att sitta här och önska att vi hade Fortnite hjälper inte.

– Du kan inte möjligtvis tro att battle royale är den enda mekaniken som fångat folks uppmärksamhet, som interagerar med underhållning. Så om du är upptagen med att klona det, så kommer det ta tre år innan innan du når marknaden. Lycka till. Tror du inte att det kommer komma någon ny succé mellan nu och då? För det tror jag. Tror jag att den succén kommer vara en klon av Fortnite? Det gör jag inte.

Med andra ord: förvänta er inte Red Dead Royale någon gång inom den närmaste framtiden! (Men den titeln låter ju rätt cool, så den borde nog användas till något, i alla fall).

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar