facebook_pixel
Streamaren Shroud har bannats från PUBG i en månad

Streamaren Shroud har bannats från PUBG i en månad

Onlinespel är serious business, vilket nu har demonstrerats ännu en gång. Den omåttligt populäre Playerunknown’s Battelgrounds-streamaren Shroud har nämligen bannats från spelet i en månad, efter att det framgått att han samarbetat med fuskare under en livestream.

Du kan se en repris av incidenten här nedan, och även om Shroud tog det hela med fröjdefull ro i spelande stund (han flög bland annat omkring i en bil, och kallade skämtsamt rundan för den bästa han någonsin spelat) så har han ångrat sig i efterhand.

– Självklart visste jag vad fan jag sysslade med, sade Shroud. Det var inte en bra idé. Det verkade vara en bra idé. Men det var inte en bra idé. Jag ber om ursäkt till de som är väldigt upprörda med mig, med allt det där, ni vet, flygandet med fuskaren och allt det där, för det blev jag bannad i en månad.

Själv tycker jag det är lite bakvänt att spelare som samarbetar med fuskare bannas från PUBG. Vad skulle hindra exempelvis mig eller dig från att slumpmässigt matchas ihop med fuskare online, utan vår vetskap? Ta fast själva fuskarna istället för att dela ut straff åt spelare som egentligen inte gjort något fel!

Här är reprisen av Shrouds högtflygande busstreck.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar