facebook_pixel
Remedy hyllar 505 Games, slänger Microsoft under bussen

Remedy hyllar 505 Games, slänger Microsoft under bussen

Under förra månadens E3-mässa avslöjade 505 Games Control, det nya actionspelet av Alan Wake-utvecklarna Remedy Entertainment. Det här är det första spelet Remedy gör efter uppbrottet med Microsoft, och den finska studion verkar vara mycket nöjd med sin nya parhäst.

– Vi vill vara den bästa studion på att skapa en viss typ av spel, och det är det vi fokuserar på, sade Remedys vd Tero Virtala i en intervju med Gamesindustry.biz.

– Vi har affärsförståelse, vi har kompetens som kan hjälpa oss kommersialisera spelen, men vi vet att det finns bra utgivare som är så mycket starkare och har en bredare kompetensbas för marknadsföring, communityhantering, distribution, försäljning och så vidare.

– 505 visade, baserat på alla diskussioner vi hade, att de förstod vad vi efterfrågade strategiskt. De hade samma intentioner som oss. Det kändes som en bra kombination, och har nu visat sig vara det också.

Tero Virtala passar även på att ge den tidigare samarbetspartnern en känga.

– Med tanke på vår historia… Alan Wake var väldigt intressant, men det var ett samarbete med Microsoft. På grund av vissa orsaker fick det aldrig en uppföljare. Med Quantum Break lade vi också ner mycket energi på att skapa världen, karaktärerna, berättelserna, men det var fortfarande Microsofts varumärke. De beslutade sig för att inte ta det vidare.

– Om vi ägde Quantum Break skulle det vara helt och hållet i våra händer hur vi skulle bestämma oss för att utveckla varumärket, vilka kreativa beslut vi skulle fatta. Och sedan kanske en dag i framtiden, om det visar sig vara framgångsrikt, skulle det återigen vara i våra händer att bestämma vad som bör göras. Det var viktigt för oss.

Det sista stycket är lite luddigt, men åtminstone jag tolkar det som att Tero Virtala inte var helt nöjd med vissa saker i Quantum Break, kanske först och främst beslutet att avbryta spelsekvenserna med upp till 45 minuter långa FMV-sekvenser, som oftast fokuserade på karaktärer och händelser som inte var särskilt viktiga för huvudberättelsen.

Hur som helst önskar vi Remedy och 505 Games lycka till med Control, och hoppas att produktionen inte stöter på alltför många meningsskiljaktigheter!

Här är E3-trailern för Control.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar