facebook_pixel
Quiet är numera spelbar i Metal Gear Solid 5

Quiet är numera spelbar i Metal Gear Solid 5

Metal Gear-seriens pappa Hideo Kojima må ha lämnat Konami i slutet av 2015, men Konami verkar fortfarande ha ett visst intresse att hålla liv i serien. I februari släpptes det (förvisso dödstrista) Metal Gear Survive, och tidigare i sommar gästade Solid Snake med vänner Super Bomberman R.

Och nu har Konami också släppt en ny uppdatering till Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, som du kan läsa om i detalj på deras hemsida. Paradnumret är att den kvinnliga krypskytten Quiet (som var en synnerligen effektiv kompanjon under Metal Gear Solid 5:s kampanj) numera är helt spelbar under FOB-uppdragen, det vill säga de valbara uppdragen där du attackerar andra spelares hembaser. Med sin dash-förmåga kan hon överraska fiender i närstrid, och hon kan även hoppa raka vägen uppför stegar. Dessutom är Quiet extremt stadig på handen, vilket minimerar kikarsiktets skakande när hon ligger och lurpassar på fiender.

Övriga nyheter inkluderar ett gäng nya vapen (inklusive dark matter generator, som jag antar har rötterna i Metal Gear Survive?) och en ny svårighetsgrad för FOB-uppdragen, tillsammans med ospecificerade buggfixar.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar