facebook_pixel
Pathfinder: Kingmaker ger fina Baldur’s Gate-vibbar

Pathfinder: Kingmaker ger fina Baldur’s Gate-vibbar

De isometriska rollspelen förde under många år en tynande tillvaro. Baldur’s Gate, Fallout och Planescape: Torment kändes som reliker från det förflutna. Men så kom Kickstarter och med den vågen Pillars of Eternity, Wasteland 2 och Torment. Nu kommer Pathfinder: Kingmaker.

Pathfinder: Kingmaker släpps den 25 september, enligt både Steam och trailern undertill. Det bygger kanske inte på Dungeons & Dragons men väl på penna och papper-rollspelet, just det, Pathfinder. Legendaren Chris Avellones (Fallout 2, Planescape: Torment, Baldur’s Gate) vassa penna är djupt inblandad och teamet Owlcat har liknat storleken och ambitionerna vid den redan moderna klassikern Pillars of Eternity.

Detta har kanske gått under mången radar och, visst, Moskvabaserade Owlcat Games är inte ett lika aktat rollspelsnamn som Obsidian och Inxile. Å andra sidan: trailern undertill bådar mycket gott och jag gillar konceptet med att sköta om sin egen fantasystad. Den 25 september är det alltså dags och vi kommer såklart recensera det.

Om skribenten

Fredrik Eriksson

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Liknande artiklar