facebook_pixel
Mega Man X-samlingen skippar Guns N’ Roses-bossarna

Mega Man X-samlingen skippar Guns N’ Roses-bossarna

I slutet av fjolåret presenterade Capcom sitt Mega Man 11 (släpps den 2 oktober) och passade samtidigt på att utannonsera att samtliga åtta Mega Max X-spel också kommer få officiella pc-versioner vad det lider. Exakta kopior av originalen blir de dock inte, och en av förändringarna är extra ögonbrynshöjande.

Ni förstår, förr i tiden var det inte så himla noga med spelöversättningar. Därför döptes alla bossarna i Mega Man X 5 efter bandmedlemmarna i Guns N’ Roses (förmodligen för att översättaren var ett fan, eller tyckte det var ett roligt skämt), dock enbart i den engelskspråkiga utgåvan av spelet. Det här ska rättas till i nyreleasen (förmodligen byts bossnamnen ut mot något som ligger närmare den ursprungliga japanskan) och på Steam framgår det att Mega Man X-spelen kommer släppas i två volymer, för tjugo euro var någon gång i höst.

Här är en trailer Mega Man X Legacy Collection 1 och 2.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar