facebook_pixel
Mafia 3:s bortklippta intro var så kontroversiellt att det behövde förstöras

Mafia 3:s bortklippta intro var så kontroversiellt att det behövde förstöras

Mafia 3 var inte ett spel som duckade för kontroverser. Visst, det levde aldrig riktigt upp till sina föregångare, men åtminstone jag uppskattade 60-tals-temat rejält, och det faktum att man spelade som en svart man i den amerikanska södern under en period när öppen rasism fortfarande var vardagsmat.

Nu har spelets exekutiva producent Andrew Wilson avslöjat att Mafia 3 ursprungligen hade ett riktigt rått cold-open-intro, som aldrig kom med i det färdiga spelet. Faktum är att det var så kontroversiellt att 2K Games kände sig nödgade att “bränna det från servarna”, för att se till att allmänheten aldrig ska få tag på det.

Enligt Andrew Wilson hade introt “sett fruktansvärt ut utan kontext”, även om det faktiskt tjänade till att förklara varför huvudrollen Lincoln Clay lämnade New Bordeaux till förmån för Vietnam-kriget till att börja med. I klippet ska nämligen Lincoln och hans vänner ha blivit överfallna av ett gäng gangstrar, och Lincoln ska ha behövt ta till “supervåld” för att fly, inklusive ett mord på en polis.

I februari sade Mafia 3-skaparna Hangar 13 upp ett “betydande antal anställda”, men sedan dess ska man ha påbörjat utvecklingen av ett helt nytt varumärke, samtidigt som man “sysslar med en del andra sidogrejer i bakgrunden för att hålla folk fräscha, kultivera talang och hjälpa dem få nya idéer”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar